Hozzávalók:
1 kg kockára vágott marhahús, 1/2 dl olavaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 2 karikára vágott zöldaprika, 1 tk. csípős pirospaprika, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 négyfelé vágott paradicsom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, só, 20 dkg 8 órát áztatott csicseriborsó.
Tegyük lábosba az olajat a hagymával és a zöldpaprikával. Pirítsuk a hagymát üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1 1/2 órát, vagy amíg a hús megpuhul. Ha kész, szedjük ki a húsdarabokat, és a csicseriborsós pörköltlevet passzírozzuk át. Rakjuk bele a húst, és melegítsük meg. Forrón tálaljuk.
2009. augusztus 27., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése