
Hozzávalók:1 kg különböző fehér húsú hal (pl. harcsa, angolna, nyelvhal)
1 babérlevél
maréknyi mazsola
2 teáskanál ecet
3-4 nagyobb, érett paradicsom
1 csokor petrezselyem
só,bors,cukor
Elkészítés: Egy széles, lapos, vastag fenekű edényben az olajon megdinsztelem a hagymát. Ebbe teszem a haldarabokat, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a babérlevelet. Kicsit hagyom, majd hozzáadom az ecetet, a pucolt paradicsomot, a mazsolát, fűszerezem, és annyi vízzel öntöm fel, hogy az egy ujjnyira elfedje a halat. Nagyjából egy órát főzöm, nem lefedve. Az elpárolgott vizet időközben pótlom.Hogy össze ne törjön a hal, ezért inkább nem kavarom, csak rázogatom az edényt. A végén hozzáadom a petrezselymet, és egy kevés olívaolajjal meglocsolom. Polentával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése