
Hozzávalók:
800 g mangalica comb, kockára vágva
200 g felkockázott bacon
3 nagy fej hagyma, szeletekre vágva
3 ek olaj
3 nagyobb répa, nagyobb darabokra vágva
100 g gersli/árpagyöngy
6 közepes krumpli, nagyobb darabokra vágva
1 paszternák, nagyobb darabokra vágva
8-9 dl alaplé
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
kakukkfű, só, bors
200 g felkockázott bacon
3 nagy fej hagyma, szeletekre vágva
3 ek olaj
3 nagyobb répa, nagyobb darabokra vágva
100 g gersli/árpagyöngy
6 közepes krumpli, nagyobb darabokra vágva
1 paszternák, nagyobb darabokra vágva
8-9 dl alaplé
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
kakukkfű, só, bors
Egy olyan edényben, ami sütőben sütésre is alkalmas – megint az öntöttvas lábasomat üzemeltem be – olajat öntöttem és megpirítottam a szalonnakockákat, majd rádobtam a húst. Nagy lángon átsütöttem minden oldalát, majd kihalásztam a húsdarabokat.
A lábast visszatettem a tűzre és beletettem a hagymákat, a répát, a paszternákot és a fűszereket. Kb. 5 percig pároltam, majd visszatettem a húst és a szalonnát, beletettem az árpagyöngyöt, ráöntöttem az alaplét és felforraltam. Végezetül a tetejére szórtam a nagyobb darabokra vágott krumplit és lefedve mehetett is a sütőbe.
Másfél-két óra alatt tökéletes megpuhul. Hűlés közben az árpagyöngy hajlamos beszívni a levet, úgyhogy utólag érdemes valami folyadékot hozzáadni.
A tetejére apróra vágott újhagyma és a magyarosság erősítéseként felcsíkozott, frissen zsákmányolt medvehagyma került.
Kedves Anics!
VálaszTörlésKöszi a vissza jelölést a honlapomra,
a bejegyzésed után válaszoltam a leveledre.
Örülök, hogy Tbányai vagy Te is, puszi!